A Nagy Kékség

Kalandok az országos Kékkörön

A világ legjobb pálinkája

2019. október 18. 11:15 - Szabi 28

2019. szeptember 26.

Sok víz lefolyt a Tiszán, mióta júliusban a Nagy-Nyugodót követően befejeztük az előző etapot. Néhány dolog azonban sajnos nem változott, így Ditta és Gy. Gábor lába még mindig nem gyógyult meg, így a szeptemberi szakaszt is ki kellett hagyniuk, de reméljük, nemsokára most már tényleg tudnak majd csatlakozni. Ami biztosnak tűnt, hogy az alapcsapathoz (Anett, Laces, Feri, jómagam) most Laces kedvese, S. Gabi és Krisz is megint csatlakozni fog. Abban is biztosak voltunk, hogy minimum háromnapos etapra kell mennünk, hiszen még mindig eléggé messze kellett autóznunk, két napra menni pedig az erőforrások erőteljes pazarlásának tűnt. Ezért végül úgy döntöttünk, hogy egy pénteki napot, szeptember 27-ét mindenki kiveszi szabinak és így már 26-án, csütörtökön neki tudunk indulni. A terv az volt, hogy Szegedről munka után öten indulunk el, s meg sem állunk a korábbról megismert fonyi Bábakalács vendégházig, ahol majd Krisz is csatlakozik hozzánk. Előtte való nap azonban kiderült, hogy Krisz mégsem tud csatlakozni hozzánk csütörtökön, majd csak pénteken este ér a Cserehátba, egészen pontosan második szállásunk helyszínére, Nyéstára.

Végül este fél 10 körül állítottam le az autót Fonyban, a vendégház sötét sziluettje előtt. Pillanatokon belül ott volt vendéglátónk, aki gyorsan betessékelt bennünket. Lepakoltunk, s beszélgetni kezdtünk, amikor vendéglátónk egy üveg körtepálinkával állított be. Nem volt rossz, de valami eget rengető sem, de ahogy mind jobban belemelegedtünk a beszélgetésbe szóba került a világ legjobb pálinkája, ami – mint kiderült – úgy 15 méterre volt állítólag tőlünk, vendéglátónk szomszédos portáján. Nem kellett sokat várni, a világ állítólag legjobb pálinkája kis idő múlva üvegpoharakba kiporciózva ott állt előttünk az asztalon.

img_20190926_221143.jpg

 

img_20190926_221345.jpg

Már az illata elárulta, hogy itt bizony gönci barackot fogunk inni. Azt ugyan nem tudom, hogy valóban ez-e a világ legjobb pálinkája (ennek eldöntéséhez azért nem szeretném megkóstolni a világ összes pálinkáját), de, hogy mennyei finom volt az biztos. Kicsivel később egészen könnyen ment az elalvás is. Holnap hosszú napunk lesz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anagykekseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7515231482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása