A Nagy Kékség

Kalandok az országos Kékkörön

Egy éj Marilynnel

2016. április 01. 08:43 - Szabi 28

2016. március 13.

Egy éj Marilynnel

Nem mondom azért, hogy rossz volt megérkezni Hajósra, a meleg, kényelmes szállásra. (Még egyszer hálás köszönet a Sörház tulajdonosnőjének!)

Ez egy zarándokház volt, ezért különösnek hatott, hogy bár a Szűz Máriát ábrázoló festmények voltak a falakon többségben, a mi szobánkban éppen két bekeretezett ceruzarajz volt: az egyik Marilyn Monroe-t, a másik Sophie Marceau-t ábrázolta, mondjuk ők is istennők, kétség kívül. A különösen figyelmes üzemeltetők tehát gondoltak a megfáradt férfi zarándokok testi-lelki egészségére is.

p1010082.jpg

A ház nagyon kedves és közvetlen vezetője, akit szintén Anettnek hívtak, a pincefaluban lévő Jutka panzióját javasolta, hogy ott vacsorázzunk. Némi tusolás és rendbeszedelőzködés után végül átautóztunk a 3 km-re lévő pincefaluba. Hatan, egy ötszemélyes autóban. Mindenki fantáziájára bízom miképp. A hangulat remek volt, Jutka nénénk zordon és tájékozatlan (nemigen adott jó válaszokat a saját ételeikkel kapcsolatban feltett kérdéseinkre sem – fura), s az ételek, de különös mód még a borok is hármas alá/kettes színvonalúak voltak, de ez nem szegte a kedvünket. A fent említett szállítási nehézségeink miatt az már jobban szegte volna, ha az a rendőrautó, amelyik a két faluszakasz között ácsorgott, leállított volna bennünket, de nem ez volt most megírva a sors könyvében. 

Mozgássérült nyugdíjasokként mozgó csapatunk az autó letétele után még átvánszorgott a közeli Gösser sörözőbe, ahol a pultos nő kedves és mosolygós volt ugyan, de nem tudta megmondani, hogy milyen pontosan a kimért bora (Hajóson!), s ezért talán ő sem csodálkozott, hogy a többség végül sört rendelt.

A szálláson Krisz és Gábor még utánégettek egy kis Gábor által készített és elhozott villányi borral, de mi bedőltünk az ágyba…

Haza

2016. március 14.

Másnap szikrázóan tiszta kék volt az ég. Gy. Gabi 9 körül indult el, mi pedig a pakolás után még próbáltunk valami reggeliző hely után érdeklődni a ház Anettjénél. Kiderült, hogy három háznyira van a Popeye Étterem, ahol jó szóra remek ham and eggs-et, meleg kávét és teát csináltak nekünk. Fenséges volt. (Leszámítva azt a darazsat, ami épp Anett kávéjába ölte magát.)

Mint a jóllakott óvodások szálltunk be az autóba és meg sem álltunk Szegedig.

Harangszóra értem haza.

Kezdetnek nem is rossz.... 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anagykekseg.blog.hu/api/trackback/id/tr528550454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása