A Nagy Kékség

Kalandok az országos Kékkörön

A kis füzettől az Aljas nyolcasig

2016. március 24. 10:32 - Szabi 28

2016. március 3. - március 9.

A Nagy kis füzet

Fontos volt, hogy megvegyük az igazolófüzeteket is, amelyekbe a pecsétek kerülhettek. Kiderült, hogy a Magyar Természetjáró Szövetségnek van szegedi tagszervezete, amely egy régi, rozoga bérház földszintjén működtette az irodáját, a Tábor utcában [https://www.instantstreetview.com/@46.255521,20.14507,134.73h,5.48p,1z.].

Egy délután ott találkoztunk Lacessel, hogy megvegyük a füzeteket (gyors közvélemény kutatást követően kiderült, hogy összesen hatunknak kell ilyen). Egy fura régi, konvektor szagú szobában fogadott bennünket egy vékony, bajszos, mosolygós kis ember, és jelezte, hogy még nincs itt a pénztáros néni, addig hát beszélgettünk.

Kiderült, hogy nagyon menők leszünk, ha a teljes Kékkört megcsináljuk, nagyon kevesen csinálták ugyanis még meg a teljes országos kört. Elmondta azt is, hogy az egyes szakaszokra külön jelvényeket is be lehet gyűjteni (pl. Csongrád megyei szakasz stb.), s az is világossá vált, hogy az Alföldön, ott, ahol nincs fa, karókat vertek le és arra festették a jelet. Mindez eléggé megnyugtató volt: legalább nem a fűben kell térdepelve keresgélni majd a jeleket...

Közben gyülekeztek a tagszervezet prominensei: az átlagéletkor erősen 70 fele konvergált, nyilvánvalóan túrázásban megfáradt idős arcok voltak. Közben megjött a pénztáros néni is, aki csicseregve közölte, hogy azért késett, mert egy faja gyomortükrözésen volt… Na, ez épp egy picivel volt több információ, mint amit tudni szerettünk volna, de meglettek a füzetek és a szegedi lemenő nap fényében büszkén indultunk haza.

fuzet_borito_14.jpg

A kis füzet címlapja

Most már minden megvan a túrához!

2016. március 7.

Szállások

A szállások lefoglalása viszonylag simán ment. Szekszárdon, Baján és Hajóson kellett szállás. Szekszárdon  a Pécsi Tudományegyetem szekszárdi tanítóképző karának Illyés Gyula kollégiumában sikerült foglalni viszonylag olcsón, Baján először a Beszédes József kollégiumban akartam foglalni, de majd le estem a székről, amikor kiderült, hogy egy hotel árait alkalmazzák a külsős vendégek számára, ezért a Német Kulturális Központ lett a végleges megoldás, ők épp a felét kérték el a Beszédes Kollégium árainak. Hajóson a Zarándokházban foglaltam szállást. Ez a képek alapján egy vadonatúj, tip-top kis épület volt. Lényegében mindhárom szállás olcsó, tiszta és jól megközelíthető volt.

Ha így sikerül a többi szakaszra is foglalnunk majd, semmi panaszunk nem lehet!

2016. március 9.

Aljas nyolcas

Először úgy tűnt nyolcan megyünk. Az alapcsapaton kívül további egy srác, V. Gabi barátja jelentkezett mellénk. Gyorsan csináltam is egy remek képet Tarantino Aljas nyolcas című filmjének a plakátjából a vezetékneveinkkel, de gyorsan kiderült, hogy a nyolcadikként csatlakozott srác végül nem tud jönni.

hateful_eight_poster.png

De még aznap M. Gabi szólt, hogy cserébe jönne az ő egyik kolléganője, S. Anett. Belevaló csaj lehet – gondoltam – ha bevállalja hét pasival a túrát. Olyannyira bevállalta, hogy neki is kellett füzet és nagyon elszánt volt. Minden jól alakult hát, amikor kiderült, hogy M. Gabi és Anett az első napra végül nem tudnak jönni, s csak Bajától tudnak becsatlakozni.

Ez sem volt jó hír, de az különösen rossz volt, amikor Laces, aki talán a leglelkesebb volt mindannyiunk között, két nappal indulás előtt felhívott, hogy otthon fekszik, belázasodott. Erősen szitkozódtam és nagyon szorítottam, hogy helyrerázódjon péntekig, de végül lemondta az utat. Utólag már tudom, hogy nagyon jó döntést hozott, sem a túlfeszített kétnapi táv, sem a különösen második nap fújó hideg szél nem tett volna jót neki. Ezzel eldőlt, hogy az első etapra heten megyünk. Szekszárdtól Bajáig öten, Bajától Sükösdig meg csatlakozik hozzánk Anett és M. Gabi. Így viszont Szegedről is elég volt egy kocsival elindulnunk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anagykekseg.blog.hu/api/trackback/id/tr748522398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása