A Nagy Kékség

Kalandok az országos Kékkörön

Kék túrázás egy paranoiás, morálisan és mentálisan nagy bajban lévő országban

2017. október 23. 08:00 - Szabi 28

2017. október 15.

A Kéken való túra nekem a nagybetűs Menedék. Menedék a hétköznapok hajtása, a stressz, a világ történései elől. Olyan pár nap ez mindig, amíg csak a kedvesemmel, a barátaimmal együtt töltött órák, a jó beszélgetések számítanak, vagy a hosszú csöndek, amikor némán baktatunk egymás mellett/mögött az ember alig járta tájban. Menet közben el- elnézve ez utóbbi apró változásait, a nap felhőkkel folytatott játékát, a távoli templomtornyok sziluettjét. Mostanság az első nap elején már a telefonom is kikapcsolom, csak, hogy még véletlenül se nézzek híreket, vagy keressenek olyan dolgokkal kapcsolatban, amiket sok száz kilométerre amúgy sem tudnék megoldani. S csak itthon, esetleg hazafelé az úton vettem/veszem elő és kapcsoltam/kapcsolom vissza a telefont. A magyar politikának és közéletnek semmi keresnivalója sincs a Kéken. Gondoltam én eddig naivan. Egészen mostanáig szerencsére ez így is volt, most azonban teljes rössel nyomult, türemkedett és pofátlankodott be ebbe a Menedékbe, mérhetetlen szomorúságot okozva bennem/bennünk.

Egy hónap telt el mióta a szendergő kelet-békési tájon jártunk, de közben a kormányzati propaganda úthenger jól láthatóan a „senkit és semmit nem hagyunk ki” elv alapján teleszórta az itt található 500-800 fős falvakat is a „Soros-tervvel” kapcsolatos „Nemzeti” „„konzultáció”” villanypóznákra erősített plakátjaival.

0_kep.jpg

Olyan ici-pici helyekről van szó, ahol ismeretlen fogalom volt korábban az óriásplakát és persze ahol migránst még életükben egyet sem láttak, ellenben végletesen elöregedtek a falvak, kizárólag csak közmunka van, s döbbenetes szegénység látható sok helyen. Csak az ott kirakott plakátok árából pár helyi szegény gyereket fel lehetne ruházni vagy éppen hétvégén is meg lehetne etetni. Nem gondolom, hogy az ott élők életének legfontosabb problémája, a „Soros-terv” lenne.

De az igazi megdöbbenés csak ezután jött. Előző este ‒ a nagy rohanásunk végén ‒ Körösnagyharsányba érve a falu szélétől haladva befelé a településen ‒ amikor már csak pár perc volt az utolsó busz odaérkezéséig ‒ kétségbeesve kerestük a falu buszmegállóját, hiszen, ha lekéssük a buszt, már nem tudunk a szállásunkra, Biharugrára visszajutni. Az utcán teremtett lélek sem járt, ezért egy épp arra járó autóst szerettünk volna leinteni. Az autó az elől haladó, integető Ferinek, majd az utána haladó ugyancsak gesztikuláló Lacesnek sem állt meg. Én kicsit hátrébb már jóformán elé álltam, erre az autót vezető ötven körüli nő úgy került ki engem is, hogy még csak rám sem nézett, láthatóan rettegve kerülte a szemkontaktust velem. És akkor minden világossá vált: 2017 őszén négy hátizsákos idegen (amúgy egy festészet és vizuális kultúra tanár, egy könyvtervező grafikus /egyébként történész-kommunikáció szakos diplomával/, egy muzeológus-történész és egy egyetemi oktató) olyan zsigeri rettegést váltott ki egy helyiből, hogy még ránk nézni, szemkontaktust felvenni sem mert velünk, miközben mi csak a buszmegálló hollétéről szerettünk volna érdeklődni. Ezzel a nyomasztó érzéssel szálltunk fel végül a buszra (egy később arra bicikliző kislány végül csak megmutatta, hogy merre a van az az átkozott buszmegálló).

De itt még egyáltalán nem volt vége. A következő nap ‒ miután a szállásról, Biharugráról átbuszoztunk az előző napi végpontig, Körösnagyharsányig ‒ továbbindultunk aznapi utunk célja, Furta felé. Csodálatosan sütött a nap, minden adott volt, hogy jól érezzük magunkat. Már vagy 12 kilométert megtettünk, amikor mindentől és mindenkitől távol a puszta kellős közepén egy pajta oldalán a következő felirat fogadott bennünket:

1_kep_10.jpg

Vajon milyen elkeseredettnek kell lenni ahhoz, hogy az ember egy ilyen üzenet kirakását akkor is fontosnak tartsa, ha egy év alatt jó ha 20-25 ember megy el előtte, és láthatja ezen a távoli dűlőúton?

Az Alföldi Kék útkitűzőinek teljes alkalmatlanságát viszont nem ez, hanem az jelezte, hogy az aznapi etap utolsó része egy kb. 7 km-es menet, egy rendkívül forgalmas aszfaltút (ez a Furta‒Körösnagyharsány műút) szélén vezetett be minket Furtára. Kérdezem én, milyen természetjárás az, ahol a büdös, forgalmas műúton a kamionok, 120-szal száguldó helyi faszagyerekek autói mellett kell két órát baktatni?

Természetesen a KRESZ szabályainak megfelelően a menetirány szerinti bal oldalon, a műút melletti füvön haladtunk, amikor fékcsikorgatva egy rendőrségi mikrobusz fékezett le mellettünk. Az ablakon kihajoló rendőr szúrós pillantása nyájas mosollyá szelídült, amikor Jó napottal! köszöntünk neki.

‒ Na ezt akartam hallani! ‒ mondta ‒ majd: Meddig mennek?

‒Furtáig, majd onnan busszal Szegedre. ‒ mondtam neki.

De ekkor már a gázba is lépett.

Elképesztő érzés volt: jó eséllyel, ha nem magyarul köszönünk vissza, be is visznek a következő rendőrőrsre, hogy jól a körmünkre nézzenek.

De még ezzel sem volt vége. A következő egy óra során az előttünk pár száz méterre haladó Ferire egyszer ráhúzták a kormányt (!!), Anettre és rám pedig háromszor dudáltak élesen a mellettünk elhúzó autósok, ezek közül kettő az átellenben lévő sávból (tehát őket végképp nem zavarhattuk semmiben), a hátul ülő, felénk forduló, bennünket bámuló rokonsággal.

Egy percig sem volt kétséges, hogy ahogyan előző nap a körösnagyharsányi asszony, úgy ma előbb a rendőrök, s végül a mellettünk elhúzó autósok is migráncsnak néztek bennünket. (Az elmúlt két évben számos helyen érintettünk műutakat, soha, sehol nem húzták ránk a kormányt vagy dudáltak ránk.) Kirekesztettnek, lenézettnek érezhettük magunkat a saját szép hazánkban, pusztán azért mert hátizsákkal csámborogtunk egy olyan részén az országnak, ahol nemcsak migránst, de turistát sem igen láttak még.

2_kep_9.jpg

Nem emlékszem olyan magyar törvényre vagy jogszabályra, amely tiltaná, hogy én hátizsákkal a vállamon a KRESZ szabályait betartva ne mehetnék oda és úgy, ahova és ahogyan akarok. Vagy ne adj’ isten ne köszönhetnék akár arabul is az engem leállító rendőrnek.

 A kormánypropaganda mindenesetre célt ért: a vidéki Magyarország láthatóan retteg és mélységesen gyűlöli az idegeneket. A „közismert” magyar vendégszeretet sok esetben már a múlté, helyette az abszurditásba hajló xenofóbia ül tort Magyarországon ma 2017-ben. Ez pedig azokra az emberekre nézve leginkább sértés, akik annyit segítettek kedvesen és önzetlenül nekünk az elmúlt két év túrái alatt.

S még valami: előző nap Geszten öt magyar magyart kértünk meg sorban, hogy megszorultunk, ugyan megtennék-e, hogy átvisznek bennünket Biharugrára, mert akkor nagy bajba kerülünk. Úgy pattintottak le bennünket, hogy a lábunk nem érte a földet, az első cigány magyar ember viszont hamarosan már állt is ki az autójával, s zokszó nélkül vitt át bennünket ‒ pedig jó nagy kört kellett tennie ‒ hiszen a két szomszédos települést nem köti össze aszfaltút, így egy 30 kilométeres karikát kellett körbeautóznunk. Ez nem azt jelenti persze, hogy ő feltétlenül egy gáncsnélküli lovag, de volt benne annyi becsület, hogy első szóra segített néhány bajba került idegenen.

5_kep_8.jpg

Mi kétség kívül nem ennek a szörnyű morális és mentális állapotban lévő Magyarországnak a megismerésére indultunk el anno, de mindenesetre, ha legközelebb megállít a rendőr, juszt is úgy köszönök neki, hogy Kaifa haluka.

38 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://anagykekseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7413045642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

studkell 2017.10.24. 12:23:42

"120-al száguldó helyi faszagyerekek autói mellett kell két órát baktatni?"

Százhúsz. Százhússzal. 120-szal. Nincs és soha nem is volt -al, -el rag a magyarban, csak teljesen hasonuló -val, -vel rag. Csak terjed ez a hülyeség. Azért elgondolkodtató az írásod.

Szabi 28 2017.10.24. 12:28:08

@studkell: Teljesen jogos! Köszi! Javítva!

MACISAJT 2017.10.24. 12:39:36

"Mi kétség kívül nem ennek a szörnyű morális és mentális állapotban lévő Magyarországnak a megismerésére indultunk el anno, de mindenesetre, ha legközelebb megállít a rendőr, juszt is úgy köszönök neki, hogy Kaifa haluka."

Idézném Kuncze Gábor néhai pártelnök, néhai belügyminiszter, rádióriporter etc.mondókáját:

Klubrádió 2009. febr. 28.
„Nagyon sok embert ismerek, akik összehasonlíthatatlanul jobban élnek, mint 10-15 évvel ezelőtt, és olyan mély letargiában vannak ettől a rettenetes országtól meg helyzettől, hogy legszívesebben az ember tényleg ciántablettát osztogatna nekik, hogy jussanak már túl a problémájukon.”

Hajrá.

Szamiz67 2017.10.24. 13:05:05

@MACISAJT: Releváns, minden problémafelvetésre alkalmas komment, gratulálok!

staropramen 2017.10.24. 13:07:08

@MACISAJT:
A posztnak és Kuncze 8 éve elmondott szavainak semmi köze egymáshoz.Tény, hogy a legkisebb falu is beterítve Soros plakáttal, tény, hogy közeli-távoli ismerőssel beszélve előbb-utóbb előjön a migránsozás és az is tény, hogy ismeretlenekkel szóba elegyedve (buszon, vonaton, kórteremben stb) hamarosan megtudod annak nézeteit a migránsok eltávolításáról, a sajnos ki nem adott tűzparancsról ,fura mód a jelenlegi kurzus szóhasználatát, szófordulatait hűségesen felmondva.

Már csak idő kérdése, hogy megölik az első menekültet,vagy akit annnak néznek, vagy akire rásütik, hogy együttműködik velük.
Ilyen a az ország vidéken.
Csak, hogy tudd.

bagolyleső 2017.10.24. 13:13:51

Nem az ország van "szörnyű morális és mentális állapotban", hanem a poszter és magyargyűlölő elvbarátai.

Tök jó ez a kék túra, csak az a sok g*ci magyar ne lenne közben, ugye?

Tom66 2017.10.24. 13:14:21

„A „közismert” magyar vendégszeretet sok esetben már a múlté,”

Ne keverjük a dolgokat, régen sem azt jelentette, hogy bárki átgázolhatott a kerteden, leszedhette a növényeidet és invitálás nélkül elfoglalhatta a házadat. A paraszt ez esetekben azonnal vasvillát ragadott és lerendezte a delikvenseket.

feribácsi 2017.10.24. 13:34:28

@bagolyleső: Elolvastad a teljes bejegyzést? Nem úgy tűnik, mert akkor nem írtál volna ilyen hozzászólást. Hol érzékeltél benne magyargyűlöletet?

septem 2017.10.24. 13:45:28

kár, hogy ez is csak olyan általánosítás, minthogy a cigányok a lopnak. nem gond, hogy nem tetszik a kormány meg az idétlen kampány. de írja a poszter is, hogy nem volt még ilyen tapasztalat, de most már szörnyű állapotban az ország... mert határszélen tapasztalt valamit meg a soros plakátokat látott. most voltunk zalában, vasban és somogyban, pont az ellenkezőjét tapasztaltuk. akkor most milyen az ország? szerintem a libbant paranoia ül tort a poszter fejében, amit kivetít az országra.

sdani 2017.10.24. 13:46:10

Tervezem, hogyha nagyobbak lesznek a gyerekek, akkor angliából hazalátogatva, szép lassan, egy-egy etapot teljesítve bejárjuk a kéktúrát (egyelőre egy kevéssé ambíciózus, Írottkő - Hollóháza útvonalat tervezek). Eddig fel sem merült bennem a posztban leírt aspektus, tervünket igencsak beárnyékolja.

@bagolyleső: tragikus, hogy valakinek a posztról a "magyargyűlölet" jut az eszébe... nem is értem, hogy ehhez milyen lelkiállapot kell. Bár rápillantva eddigi kommentelői aktivitásodra, az undorító fröcsögésen kívül másra nem nagyon tellik.

bagolyleső 2017.10.24. 13:54:40

@feribácsi: Igen, sajnos elolvastam az egészet, és bármilyen meglepő, a teljes írás eszmei mondanivalója sarkallt kommentelésre. De látom, bátya, te nem vagy a szövegértés nagymestere, ezért összeszedem neked tételesen:

- a vidéki Magyarország láthatóan retteg és mélységesen gyűlöli az idegeneket

- A „közismert” magyar vendégszeretet sok esetben már a múlté, helyette az abszurditásba hajló xenofóbia ül tort Magyarországon ma 2017-ben

- előző nap Geszten öt magyar magyart kértünk meg sorban, hogy megszorultunk, ugyan megtennék-e, hogy átvisznek bennünket Biharugrára, mert akkor nagy bajba kerülünk. Úgy pattintottak le bennünket, hogy a lábunk nem érte a földet, az első cigány magyar ember viszont hamarosan már állt is ki az autójával, s zokszó nélkül vitt át bennünket

- Mi kétség kívül nem ennek a szörnyű morális és mentális állapotban lévő Magyarországnak a megismerésére indultunk el anno, de mindenesetre, ha legközelebb megállít a rendőr, juszt is úgy köszönök neki, hogy Kaifa haluka.

Tehát a poszt határozott, szó szerinti megállapításai a magyarokkal kapcsolatban:

1. A magyarok gyűlölik az idegeneket
2. A magyarok nem vendégszeretőek, mert gyűlölik az idegeneket
3. A magyarok nem segítőkészek, mindenki más (a proverbiális első cigány) bezzeg igen
4. A magyarok erkölcstelenek és beszámíthatatlanok (ezt jelenti ugyanis a szörnyű mentális és morális állapot)
5. A magyar rendőrökkel trollkodni kell.

No drága cimbora. Ez nem az én értelmezésem, ez az amit konkrétan leírt a poszter. Ez bizony egy a magyarokat egyoldalúan negatívan bemutató, azaz - per definitio - magyargyűlölő poszt.

Örülök, hogy segíthettem, ajánlom magamat.

Birkesz 2017.10.24. 13:55:04

@Tom66: "Ne keverjük a dolgokat, régen sem azt jelentette, hogy bárki átgázolhatott a kerteden, leszedhette a növényeidet és invitálás nélkül elfoglalhatta a házadat. A paraszt ez esetekben azonnal vasvillát ragadott és lerendezte a delikvenseket. "

Ezt az elméleted csak az árnyékolja be, hogy pont azok, akiknek a kertjén átgázoltak, voltak a legmegértőbbek. Nem örültek neki, hogy ott mennek át, de nem is akarták megölni őket.
Az ország belsejében, ahol soha egyetlen zöldhatáron érkezett embert nem láttak, pedig rettegnek és vért ontanának.

re5pect 2017.10.24. 13:59:38

@studkell: a lényeget megfogtad, gratulálok. he_J_esírásból ötöst kapsz, leülhetsz. jaj, bocs, nem írtam nagy betűvel a mondatok elejét, most mi lesz?

Tom66 2017.10.24. 14:00:03

@sdani: Szerintem, nyugodtan látogass haza a gyerekekkel, nincs itt semmi probléma. Igaz, hogy nálunk még nem robbantanak zsinagógákat, nem késelnek az utcán/templomokban, nem jellemzőek a szivárványcsaládok, nincs óvodai gender-semlegesség, keresztek/feszületek még állnak, stb.

commentes nikk 2017.10.24. 14:00:07

@bagolyleső: Azért az is milyen érdekes, hogy ha valahol egy betelepülő kolónia elér egy létszámot, akkor saját "negyedbe" tömörülnek, egymás között üzletelnek, alakítanak ki társas kapcsolatokat, külön kis városrészt hoznak létre, ahol nem szívesen látnak mást, nem is szívesen költözik oda kívülálló, mindezt pedig készségesen elfogadjuk, hiszen csupán meg akarják őrizni az identitásukat, a kultúrájukat, nem akarnak beolvadni a befogadó tömegbe, hogy ne veszítsék el gyökereiket. Ezt mind rendszerint elfogadjuk, tudomásul vesszük. Mikor viszont a helyi kisközösség viselkedik ugyanígy, ugyanilyen célokból, az már rögtön kirekesztés, gyűlölködés, falusi suttyóság, tanulatlan multikulti ellenesség.

Tom66 2017.10.24. 14:12:24

@Birkesz: A gondolataidról az jut eszembe, mikor is a Fekete-erdőben lévő település egyik lakója csodálkozott azon, hogy miért szavaztak az AfD-re annyian, mert Ö még sohasem látott migránst a településen. Elmagyarázták neki, hogy azért, hogy a későbbiek folyamán se találkozzon velük.

Birkesz 2017.10.24. 14:37:57

@Tom66:
Kissé mintha csökkent volna az agresszió szintje a két hozzászólásod tartalmában:
vasvillát ragadott és lerendezte a delikvenseket - szavaztak
Csak tartok tőle, hogy jelenleg az első, a vasvillás jobban leírja a hazai közállapotokat, mint a szavazós.
Pont ezt írtam, hogy míg azok, akiknek a kertjén átgázoltak, képesek szavazással elrendezni a problémáikat (lásd Ásotthalom) addig az ország belsejében, ahol soha egy 'migránst' sem láttak, vasvillát ragadnának szavazás helyett.

Tom66 2017.10.24. 14:54:32

@Birkesz: Semmiféle agresszióról nincs szó, csak természetes emberi reakciókról, de nyugodtan értsd félre a szavaimat. Ásotthalom azért jó példa, mert Toroczkai László egy belevaló polgármester. Azt hiszem, hogy Toroczkai múltbéli nyilatkozataitól a balliberális oldal hidegrázást kapna, már ha emlékezne rá.

Birkesz 2017.10.24. 15:04:45

@Tom66: "természetes emberi reakciókról"
Akkor tehát mivel magyarázod, hogy akiknek a kertjén szó szerint átgázoltak, azok nem ragadtak vasvillát? A te értelmezésedben tele kellett volna legyen ezeknek a falvaknak a határa felnyársalt emberekkel.

Birkesz 2017.10.24. 15:10:53

@Tom66: De szerinted az természetes emberi reakció, hogy a kiránduló, senki kertjén át nem gázoló, csak segítséget/információt kérő embert betolakodónak nézik?
Mert a történet alapján itt az úton szélén kirándult egy csapat magyar(!), akiknek nem igazán akartak segíteni. Mire fel tehát a helyiek rettegése?

Tom66 2017.10.24. 15:22:34

A normális emberi reakció az, hogy bambán nem tűröd, hogy leszedik a gyümölcseidet/zöldségeidet vagy adott esetben erőszakoskodnak veled vagy a családod tagjaival. Nyilván az egyedül élő nyolcvanéves nénike nem tud kellően fellépni nagyobb létszámú csoporttal.

Kíváncsian várom, építő javaslataidat a bevándorlás kezelését illetően.

Birkesz 2017.10.24. 15:27:10

@Tom66: Előbb beszéljük meg, miért volt szerinted rendben a blogbejegyzésben leírt reakciója az embereknek egy csapat kiránduló láttán, akik a buszmegálló iránt érdeklődtek, vagy az út szélén gyalogoltak.
Utána értekezhetünk a közelmúlt idegenrendészeti problémáin és az azokra adott válaszokon.

Ziu9 2017.10.24. 15:31:45

Az általatok bejárt rész a román határ mellett fut, ebből adódóan az ottaniak is láthattak már sok mindent, az átlagosnál gyanakvóbbak - szerintem. Eleve, az alföldi kéket nem sokan járják (engem elsősorban a szabadon flangáló tanyasi kutyák azok, melyek még nem győztek meg róla hogy feltétlenül teljesítsem), kevesebb a turista (ezt írod is). Körösnagyharsányba tíz éve még járt vonat: egy ismerősöm vasútmániásként beutazta a vonalat. Kicsit sétált a faluban, míg a vonat visszaindulására várt, jött is a rendőrautó, igazoltatták. Egyik túrázós fórumban pedig az a történet járta pár hónapja, hogy egy külföldi turistát, aki az egyik határ közeli szakaszon gyalogolt, beparancsolták egy autóba, és visszavitték a településre ahonnan indult. És nem derült ki, civil ruhás járőr, polgárőr, csempész, vagy ki a fene akivel találkozhatott.

Egyébként, a propaganda nagyon kemény, bár erre az állam csak később nyomult rá igazán. Két éve (tehát az egész ügy kipattanásakor), a retekklub és társai tele voltak ugye a képekkel, tudósításokkal. Aztán egy októberi alkonyatkor egy borsodi kis falu főutcáján gyalogoltam egyedül, szintén nagy túrazsákkal, a szembe jövő cigányok pedig nevettek, hogy "né má, biztos migráns". Mit tehettem? Odaköszöntem, én úgy tanultam kisközségekben ez így illendő...

Amúgy lassan ott tartunk, hogy egyik-másik lakos már jobban retteg attól hogy arab szomszédja legyen, mint pl. hogy a hatodik faluból is kiutált "família" költözzön mellé...

czinimini 2017.10.24. 15:39:50

Nyilván nem akart a hölgy felvenni 4 stoppost, az agressziót látva - autó elé ugrás - meg még kevésbé.
A szemkontaktust azért kerülte, mert érezte a kirándulók szellemi fölényét. :P Vagy azért, mert próbált az úton maradni.

Tom66 2017.10.24. 15:46:04

@Birkesz: Nem tudhatták, hogy kirándulók, de íme válasz: "Egy percig sem volt kétséges, hogy ahogyan előző nap a körösnagyharsányi asszony, úgy ma előbb a rendőrök, s végül a mellettünk elhúzó autósok is migráncsnak néztek bennünket."

Birkesz 2017.10.24. 16:08:40

@Tom66: Nem gázoltak át senki kertjén, nem szedték le a növényeket, nem is foglalták el senki házát, mégsem nyilvánult meg a híres magyaros vendégszeretet.
A megnyilatkozásaid alapján te már nem is számítasz arra, hogy még létezik. A poszter pedig most csodálkozott erre rá. Vagyis tényleg kimondhatjuk, hogy ezzel kár áltatni magunkat, a magyar nem vendégszerető (többé).

kőkobaki 2017.10.24. 16:40:44

Lassan de biztosan működik az agymosás és vele terjed a hibbantság, garantáltan egy társadalmi káosz felé vezető csapáson haladva! Na ez a sötét erő, amit a kormány nyom ezerrel! Még mindíg nem világos? Szóból ért még a magyar? Ja, de ugye kik is csak a "nemzeti"magyarok, kis hazánkban, a magukfajták és a másfajták közül? Elismerem rám is hat a mosás. Majd kiderül, hogy ki tudják e mosni belőlem saját magamat? Hát résen kell lenni és még az se biztos, hogy haszontalan a puskapor szárazon tartására ügyelni! Már semmi sem az ami régen. Lehet, hogy a kék túra is hamarosan kék túróvá minősül! Ja még valamit: Kuncze Úr még él, mint korábbi miniszter! :)

delta81 2017.10.25. 09:02:48

Az OKT és a DDK bizonyos, kevésbé "felkapott" szakaszain is néztek nagyon a helyi erők, az elhúzó autóból kollektíve megbámulás meg szerintem országosan általános. Annyira ellustult a népség, hogy el sem hiszik, ha valaki gyalogol.
A kutyák sem csak a tanyavilágban jelentenek problémát. A két legkomolyabb afférom egyike pont Lesencetomaj szélén volt, pont nem a tanyavilágban (3 kutya, csak az egyik komondor), a másik egy zselici falu szélén (5 nagy testű kutya). Nyitott kertkapun át jöttek ki, a gazda sehol. Az erdőben mindig az övemen hordott kés épp nem volt kéznél (a faluban ugye nem ildomos nyíltan viselni), úgyhogy csak a szerencse mentett meg a szétmarcangolástól. Az öt kutyás eset után beszereztem egy gázpisztolyt és hozzá viselési engedélyt, ez azóta állandó túratársam, egy övtáskában feltűnésmentesen hordható közterületen is. Azóta kétszer kellett kutyákra szegeznem (lőnöm nem kellett, mert valamiért meggondolták magukat), legutóbb egy kaukázusi medveölőre, aki a kerítés ugyanazon a lyukán át támadott meg, ahol ugyanitt, két évvel ezelőtt. A kedves tulaj nem tartotta fontosnak befoltozni. Én még csak megvédem magam valahogy paprikás gáztölténnyel-késsel-foggal-körömmel, de ha egy babakocsit toló anyukára támad, vajon mi történik...? (A falu szélső utcáján volt, nem egy tanya mellett!) Ezúton is üdvözlöm a gondos magyar kutyatartókat, tisztelet a kivételnek...

Ezüstliliom 2017.10.25. 10:25:48

@bagolyleső: "Nem az ország van "szörnyű morális és mentális állapotban", hanem a poszter és magyargyűlölő elvbarátai."

Mert szerinted az rendben van, hogy nem hogy nem segítenek már a (magyar) emberek egy megszorult idegennek, hanem még fenyegetik is? Te ilyen országban nőttél fel? Mert én nem. És nem is vagyok hajlandó elfogadni, hogy ez így van rendben!

Ezüstliliom 2017.10.25. 10:41:02

@bagolyleső:
"Tehát a poszt határozott, szó szerinti megállapításai a magyarokkal kapcsolatban:

1. A magyarok gyűlölik az idegeneket
2. A magyarok nem vendégszeretőek, mert gyűlölik az idegeneket
3. A magyarok nem segítőkészek, mindenki más (a proverbiális első cigány) bezzeg igen
4. A magyarok erkölcstelenek és beszámíthatatlanok (ezt jelenti ugyanis a szörnyű mentális és morális állapot)
5. A magyar rendőrökkel trollkodni kell."

És mindezt tapasztalatokból szűrte le, amiket Te is idéztél. Mellesleg amiket Te írsz, azok is ugyanezt támasztják alá. (Már ha magyar vagy... Persze lehet, hogy a felmenőid között van néhány román, tót, sváb vagy egyéb nemzetiségű, mint a Magyarországon élők legtöbbjének.:) Akkor lehet, hogy az, hogy valaki magyar, attól függ, minek érzi magát, nem pedig a származásától?)

delta81 2017.10.25. 13:54:07

Végigolvastam az összes eddigi beszámolót. Köszönöm, hogy megosztottad (és remélhetőleg a továbbiakban is megosztod) a tapasztalatokat a közönséggel.

Nem mondom, hogy most azonnal rohanok folytatni a Bajánál 4 éve félbehagyott AK-t, de biztos, hogy egyszer végig fogom járni, ha a családi viszonyaim újra lehetővé teszik. (Csak én bringával, hosszabb szakaszokban. A hegyekben szeretek gyalogolni, de a naaaaaaagy magyar Alföld az eddigi egy szem hortobágyi 70 km-es túra alapján valószínűleg kifogna rajtam - mentálisan...) Legyen teljes az én Kék Köröm is...

Sajnos az ország olyan, amilyen, de azért jó látni, hogy vannak üdítő kivételek is. Itt élünk, ez van, jobb nem lesz. De legalább nincs háború és hasonlók. (Még...)

(Mondjuk ha valaki az én 2009-2013 között írott OKT- és DDK-beszámolóimat olvassa, valószínűleg ugyanígy nem rohan azonnal megvenni a pecsételőfüzetet és a turistaatlaszokat... De ezek a tények, némi szubjektív szűrővel. Nem harsoghat minden a sikerpropagandától, ha valaki kimerészkedik országunk kevésbé szerencsés vidékeire, hamar szembesül a rögvalósággal...)

ZBR 2017.10.26. 12:04:56

@Tom66:
Így van, a megoldás, hogy ragadjunk vasvillát most is, rendezzük le önbíráskodva, akit csak jónak látunk. Akkor is, ha épp nem sétál senki kertjében, hanem az út mellett szabályosan közlekedik. Hát persze. Idióta fideszes droid vagy, kisbarátom.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2017.10.26. 12:52:21

@Tom66: Az a baj, hogy leszedni a gyümölcseidet nem a patás migránsok szokták, azok itthoni erők. Nagyanyám háza üresen áll (otthonba kényszerült), az ország középső részén, s valaki segített nekünk leszedni a pár sor ott levő szőlőről a termést. Mondjuk nem kértük rá, vissza se nagyon hozta... Biztos migránsok voltak!

Jude 2017.10.26. 13:21:40

Az egész magyar vidék (legalábbis a falvak) NO GO zónává váltak. Fasza.

laposelemer 2017.10.26. 23:17:23

Ez a kozreadott boffenetben,legalabb annyi gyulolkodes van mint az altala megvetett masik oldalon!
Ugy latszik ,hogy Orban megis jol csinalja(migransugyben) ,ha minduntalan fel kell valamit hozni ellene.Nalad meg pajtas szinten hatott az agymosas,ha nem latod,akar Orbant is kihagyva az egyenletbol,hogy mi az ami keszulodik!

kissiú 2017.10.28. 19:55:59

@laposelemer: Nagyon is látja, hogy sikerült szemebeállítania magyart a magyarral. Taps. Iagz, még nem értünk az aljára. Lesz itt még meglincselt, nálunk pénzért tanuló külföldi egyetemista. Ne legyen igazam.

futazsofi 2017.11.02. 14:15:41

szia, írtam neked privátban. úgy várom, hogy válaszolj, kérlek :-)

feribácsi 2017.11.09. 04:52:50

@bagolyleső: A válaszod csak azt mutatta meg, hogy máshogy látjuk a világot. A szövegértésemmel nincs gond, ezért megértem a te szövegedet is, bár a stílusod téged minősít.
Nem segítettél, az ajánlatodat pedig nem fogadom el.
süti beállítások módosítása